Репродуктивното число се задържа около 1,2 – 10 души заразяват 12. Това

...
Репродуктивното число се задържа около 1,2 – 10 души заразяват 12. Това
Коментари Харесай

Наш математик разкритикува плана за справяне с ковид кризата

Репродуктивното число се задържа към 1,2 – 10 души заразяват 12. Това сподели за БНР математикът Лъчезар Томов, учител в Департамент " Информатика “ на Нов български университет. Томов съобщи, че сегашните публично оповестени в статистиката случаи би трябвало да се умножат по 5 или по 6.

Математикът разясни, че през тази седмица има двойно повече случаи на ден спрямо предходната седмица, а в същото време бройките в болница и в интензивно поделение се задържат, което по думите му " не е допустимо “.

Според Томов здравната система е на лимита на потенциала си и сега има случаи на хора, които не могат да стигнат до интензивно легло. Томов уточни, че новият проект на държавното управление за ръководство на рецесията не е добър.

" Поначало проектът е неприятен, а още по-лошото е, че не се съблюдава и не се постанова. Трябва да се наложи със мощ, да се упражни надзор от държавното управление. “

Досега естествено превръщане на вълна у нас не е имало, постоянно обръщането е било в резултат на ограничения, счита Лъчезар Томов. Той посочи, че маската е " групова защита, тип щит – те са в строя на войската и това е щит, който би трябвало да носят за колегата отдясно “, само че всеки мисли единствено за себе си.

Според Томов заболеваемостта при децата е рекордна и по-дългата междусрочна почивка е нужна.

Лъчезар Томов е на мнение, че фалшиво отрицателните резултати от тестванията на децата в учебно заведение са  " доста по-редки от подправено позитивните “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР